Om Oss

Den 23 februari 2012 tog Ö-teatern sina första stapplande steg på tiljan och den 6 oktober samma år gjorde vi vår första revy: ”Livat på Djurö & Stavsnäs” sedan har det rullat på. I början av år 2013 blev vi en egen ideéll förening. Lördagen den 1 juni 2013 gjorde vi Djurösvärdet och Häxprocessen i Eriksbergsskogen och det var första gången som barn och vuxna gjorde en pjäs tillsammans. Hösten samma år, den 13 oktober spelade vi ”Legenden om prinsessan” i Djurö kyrka.

 

År 2014 fick vi tillgång till Djurö kulturhus och teatern har sedan dess utvecklats och vuxit sigstörre med olika inriktningar: flera barnteatergrupper, en dansteatergrupp, vuxenteater och dockteater. Våren 2014 spelades revyn ”Tillfälligt avbrott” och barnen gjorde sin egen pjäs, ”Herr

Sniff envåldshärskaren” och den 6 december samma år spelades ”En julsaga” en storsatsning med 50 personer involverade både barn och vuxna. Dansen kom in som ett ämne i Ö-teatern.

 

Den 30 maj 2015 gjorde vi familjeföreställningen ”Prinsessan utan skugga” där både barn och vuxna medverkade och Munkens konditori sponsrade med tårta för 70 personer. Den 6 juni spelade de äldre barnen sin egen pjäs ”Tidsmaskinen.” Den 11 oktober såg många från Ö-teatern Stadsteaterns uppsättning av ”Momo eller kampen om tiden” eftersom vi själva repeterade samma pjäs. Den 21 november spelade barnen sin egen pjäs, ”Räven och Leoparden är alltid hungriga” och lördagen den 5 december spelade vuxna tillsammans med barn ”Momo eller kampen om tiden,” en föreställning i två akter.

 

År 2016 har dockteatern kommit in i Ö-teatern, dels som ett spel där vuxna agerar för barn och som en dockteater- verkstad för barn. Där barnen skapar egna dockor som de sedan spelar teater med.

 

2017 den 14 maj spelade barnen sin egen föreställning ”Bäbben på nya äventyr”. Den 20 maj spelade vi ”De sju dödssynderna”, en barn och vuxenföreställning. Den 1 juni spelade ungdomarna ”Jakten på mannen från medeltiden”. 21 oktober spelade vi ”De sju dödssynderna version II med musik”.

 

Under 2018 hade ungdomarna önskat sig att få spela en föreställning där de regisserade varsin scen. Valet blev ”Alice i Underlandet” som spelades den 26 och 27 maj. Manuset till Ehrenström blir också klart.

 

2019 kommer Ö-teaterns två barngrupper igång vecka 2 samtidigt som vuxengruppen började arbeta med ”Ehrenström” manuset. Bengt Fridmark startade igång språkkursen i Stavsnäs och repeterade manustext med de av invandrarna som skulle vara med i föreställningen.

Under sportlovet har Ö-teatern gratis teater 1 timme på onsdagar och 1 timme på torsdagar. Barnen spelar sin egen pjäs ”Pojken från Stenåldern” den 16 mars.

Den 22-26 juli har vi sommarteater läger som avslutas med föreställningen ”De magiska pärlorna”.

På höstterminen delas barnen in i Teaterlek I, nybörjare och Teaterlek II, fortsättning.

Den 15 och 16 november spelar vi vår  2-timmars föreställning ”Ehrenström” i Djurö kyrka.